We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Various Artists - Piano Sky #3 // Klavirsko nebo #3

by POP Depression

/
  • Streaming + Download

    Includes high-quality download in MP3, FLAC and more. Paying supporters also get unlimited streaming via the free Bandcamp app.
    Purchasable with gift card

      name your price

     

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

about

Treću godinu zaredom Pop Depresija i Kišobran, uz podršku i inspiraciju LP Dua, organizuju konkurs "Klavirsko nebo", na kojem pozivaju autore da pošalju svoju novu muziku napisanu za klavir. Ove godine konkurs je bio regionalan, a izabrano je 15 kompozicija.

www.youtube.com/playlist?list=PLZ8aGg_v003zrRIKhdykU93PDxc8LCn6I

"Klavirsko nebo #3" dostupno je za preslušavanje ili "plati koliko želiš" preuzimanje na bandcampu, kao i na YouTube kanalu Pop Depresije, a od 4. novembra i na svim streaming platformama (Spotify, Deezer, Apple Music...)

Konkurs je bio otvoren 20. maja i trajao je sve do kraja jula 2020. godine. Poslato je ukupno 86 kompozicija koje su ispunjavale osnovne uslove, a za učešće prijavilo se 62 autora iz Srbije, Makedonije, Crne Gore i Hrvatske. Kao i prethodnih godina, konkurs je bio otvoren za sve, bez obzira na formalno muzičko obrazovanje i godine. Preslušavanje kompozicija bilo je anonimno, tj. naš žiri imao je samo broj i ime kompozicije i za svaku pesmu davao je ocene od 1 do 5. U žiriju su bili Branka Parlić, Ksenija Stevanović, Svetlana Đolović, Vladimir Skočajić i Ivan Lončarević. Na kraju, izabrano je 15 kompozicija, a minimalni broj poena s kojim je neka kompozicija ušla u finalni izbor bio je 17 (teoretski maksimum bio je 25). Pošto je ovo prvi put da je konkurs imao regionalni karakter, možda je bitno da se istakne da je u finalnom izboru bilo 11 autora iz Srbije, dvojica iz Hrvatske, jedna autorka iz Crne Gore i jedna iz Makedonije. Po treći put izabrane su kompozicije Andreja Negića i Ane Ćurčin, dok su po drugi put na kompilaciji radovi Milice Predolac i Petra Stevanovića. Žanrovski i ovoga puta granice su se formirale same: od ambijentalne neoklasike, preko mimimalizma i elektronike, do džezirano-filmske klavirske muzike. Imamo čast da vam predstavimo "Klavirsko nebo #3"!

Dizajn naslovne strane i ovoga puta delo je Bratislava Milenkovića, dok je finalni mastering uradio Filip Tančić.
________________________________

Žiri "Klavirskog neba #3"
Branka Parlić, pijanistkinja i muzički pedagog
Ksenija Stevanović, muzikološkinja i urednica Radio Beograda 3
Svetlana Đolović, urednica Radio Aparata
Vladimir Skočajić Skoča, autor emisije Gistro FM i
Ivan Lončarevič, Pop Depresija.

Prethodne kompilacije Klavirskog neba:
#1 popdepression.bandcamp.com/album/various-artists-piano-sky-klavirsko-nebo
#2 popdepression.bandcamp.com/album/various-artists-piano-sky-2-klavirsko-nebo-2

credits

released October 26, 2020

|| Pop Depresija || Kišobran || LP Duo ||

(c) & (p) 2020. Pop Depresija/Kišobran

Artwork: Bratislav Milenković || www.bratislavmilenkovic.com
Mastering: Filip Tančić

license

all rights reserved

tags

about

POP Depression Serbia

Pop Depression is an independent record label based in Belgrade/Serbia, home to many incredible artists from the Balkan Peninsula including Ana & The Changes, Rebel Star, Kralj Čačka, Bohemija, Sergio Lounge, Prljave Sestre, Sitzpinker, proto tip, Igor Božanić and many more.

Established in 2013.
... more

contact / help

Contact POP Depression

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account

If you like POP Depression, you may also like: