Jason Molina Tribute: Samo budi jednostavan​/​Just Be Simple

by POP Depression

/
  • Streaming + Download

    Includes high-quality download in MP3, FLAC and more. Paying supporters also get unlimited streaming via the free Bandcamp app.
    Purchasable with gift card

      name your price

     

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.

about

Šesnaestog marta (zlosrećne) 2013. godine preminuo je Jason Molina. Imao je samo četrdeset godina. Bilo je i biće raznih priča i informacija “zbog čega je umro, šta je bio uzrok, a šta povod”… ali za mene – umro je zato što mu je srce prepuklo. Toliko divnih osećanja u jednom krhkom ljudskom telu više nije moglo da se zadrži.

Želeo sam da i “mi” (fanovi iz balkanskih plemena) nekako odamo počast muzičaru i pesniku i gostu Beograda i Zagreba tih magičnih dana juna 2005. godine (20/21) i da se priključimo brojnim “tribute” akcijama širom sveta…

Uputili smo krajem septembra 2013. otvoreni poziv svim muzičarima i umetnicima koji su uživali i još uživaju u pesmama Jasona Moline, Songs: Ohia, Magnolia Electric Co. i svim drugim “projektima” u kojima je Jason učestvovao. Prva ideja nam je da pozovemo muzičare da nam šalju obrade pesama Jasona Moline ili pesme inspirisane njegovim pesmama. Druga da to proširimo na sve druge vidove umetnosti – i da prikupimo radove inspirisane njegovom vizijom života, ljubavi, egzistencije, dokolice…

Pred vama je album na kojem učestvuju bendovi i solisti iz Srbije i Hrvatske: Went, The Last Dictionary, Ana Ćurčin, Stray Dogg, Ivana Lulić, On Tour, Ilija Ludvig, Ej Marks, Elephant and The Moon, Cadavre i Wooden Ambulance.

Limitirano CD izdanje (sa dve bonus pesme) objavljeno je za Record Store Day 19. aprila 2014. godine u saradnji sa prijateljima iz Pinball Wizard Record Store.

Wooden Ambulance je svoju obradu za Samo budi jednostavan poklonio prvih dana 2015. godine, a na drugu godišnjicu smrti Jasona Moline, duo Wystan Whitman & Ivan Čkonjević je u našu porodicu ušao sa svojom obradom MEC pesme.
ivan/PD

Beograd, 16. mart 2014.
Dizajn: Andrej Dolinka

Sve informacije na:
popdepresija@gmail.com
www.popdepresija.com
popdepression.bandcamp.com i www.facebook.com/samobudijednostavan

credits

released March 16, 2014

license

all rights reserved

tags

If you like POP Depression, you may also like: