We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Milica Tegeltija i Luka Ignjatović - Izlet

by POP Depression

/
  • Streaming + Download

    Includes high-quality download in MP3, FLAC and more. Paying supporters also get unlimited streaming via the free Bandcamp app.
    Purchasable with gift card

      name your price

     

1.
Izlet 04:03
2.
Cassiopeia 01:54
3.
Pavana 05:05
4.
Vodopad 04:36
5.
6.
Galop 00:56
7.
8.
9.
10.
Plavi vagoni 02:35
11.
Snovanje 03:52

about

_____________________________________

Milica Tegeltija, Luka Ignjatović - Izlet (dueti za klavir i saksofon)

Pop Depresija i Kišobran imaju čast da vam predstave album "Izlet - dueti za klavir i saksofon" kompozitorke i pijanistkinje Milice Tegeltije. U saradnji sa saksofonistom Lukom Ignjatovićem Milica je stvorila jedan začudan muzički svet u kojem čovek i priroda žive u harmoniji, a ljubav čini da je sve moguće i realno. Album je objavljen na CD-u, a dostupan je za slušanje na svim relevantnim digitalnim platformama, kao i na bandcamp-u i Youtube-u. Produkciju i snimanje albuma pomogao je SOKOJ.

"Izlet" je u svom srcu jedna divna i dečije bezbrižna igra klavira i saksofona, a na tu neoklasičnu-džez osnovu, kao što lišće u jesen pada na zemlju, spuštali su se uticaji balkanskog muzičkog nasleđa, opijenost selom i životom van civilizacije i tomsojerovska želja za avanturom.

"Muzika, kao neka vremenska mašina, ima moć da nas vodi tamo gde smo nekada bili – u neka ušuškana stara sela gde se igralo krpenjačama i išlo kilometrima na izvor po vodu i gde se cenila svaka njena kap, do nekih sakrivenih pećina sa rumenim kadama i u čijem je središtu „izvor života“, do napuštenih tvrđava čije usijane kamene zidine leti tope đonove... Nekad nas vodi i tamo gde se nadamo da ćemo biti – na plivanje kraj vodopada, a nekad ume da zaustavi vreme i stavi nas u neko određeno stanje – bezbrižnosti, zamišljenosti, blaženstva... Nekad se muzikom kao bojama slika i tad nam je veličanstvena priroda najbolji saveznik, a nekad samo melodijom smemo izgovoriti ono što ispunjava naš unutrašnji svet. Muzika je nekad jednostavno samo igra, zabavna i osvežavajuća. A savet za onog ko se poput mene, odluči da na „Izlet“ krene - najvažnije je imati kraj sebe pustolova pravog, koji sve razume i čini da muzika diše i raste nezaustavljivo," savetuje buduće avanturiste Milica Tegeltija.

Na "Izletu" se nalazi 11 kompozicija, a uz ranije poznate pesme "Pavana i "Cassiopeia" - koje su sada dobile definitivni oblik - u centru pažnje je petodelna Sirogojno svita, koju čine "Sirogojno sviće", "Galop", "Borba petlova", "Stopića pećina" i "Na izvor po vodu". Svakako da će veliku pažnju izazvati uvodna, raspevana i razigrana naslovna kompozicija, kao i predivna eterična "Vodopad". Milica i Luka su sa "Pavanom" učestvovali na kompilaciji "Klavirsko nebo #1" (2018) i tada je šira publika bila prvi put u prilici da čuje proizvod njihove saradnje. Prvi zajednički nastup imali su na promociji kompilacije u martu sledeće godine.

"Negde sam pročitao da je muzika ogledalo duše i zbog toga sam, kada me je Milica pitala da sviramo njene kompozicije u duetu, znao da će muzika koju ona bude iskomponovala biti puna lepote, optimizma, dobrote i snovanja. Album “Izlet” jeste ogledalo Milicine duše i meni jedan od najdražih projekata na kojima učestvujem," tako opisuje "Izlet" Luka Ignjatović.

Milica Tegeltija je kompozitorka i muzički pedagog, a svoj debitantski album "Igra" objavila je 2017. godine. Luka Ignjatović je jedan od najcenjenijih džez muzičara regiona, a spisak njegovih autorskih kompozicija, saradnji i gostovanja je "best of" regionalnog novog džeza. Luka je i profesor džez saksofona na Odseku za džez i popularnu muziku FMU u Beogradu. Član je grupe Schime .
_____________________________________

credits

released December 24, 2020

Klavir: Milica Tegeltija
Saksofon: Luka Ignjatović
_____________________________________

Autorka muzike: Milica Tegeltija
Aranžmani: Milica Tegeltija, Luka Ignjatović
_____________________________________

Snimljeno u studiju Future Nature Sound, Pančevo 2019/2020.
Tonski snimatelj: Danijel Vuković
Editing: Nebojša Brdarić
Mix, mastering: Lazar Arsović || Coffee and Wine Studio
_____________________________________

Ilustracija i dizajn omota: Hana Tegeltija
Fotografija: Simona Pavlović
_____________________________________

Snimanje i produkciju albuma pomogao je SOKOJ.
_____________________________________

(c) & (p) 2020. Milica Tegeltija/Pop Depresija/Kišobran

license

all rights reserved

tags

about

POP Depression Serbia

Pop Depression is an independent record label based in Belgrade/Serbia, home to many incredible artists from the Balkan Peninsula including Ana & The Changes, Rebel Star, Kralj Čačka, Bohemija, Sergio Lounge, Prljave Sestre, Sitzpinker, proto tip, Igor Božanić and many more.

Established in 2013.
... more

contact / help

Contact POP Depression

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account

If you like POP Depression, you may also like: